keskiviikko 21. maaliskuuta 2007

Perhoja järvelle ja joelle

Eilen tuli taas käytettyä illalla hetki perhojen sidontaan. Tuloksena järvikalastukseen tarkoitettuja hare's ear nymfejä sekä joelle tarkoitettuja painotettuja kuulapäisiä hare's ear nymfejä. Jokiperhoihin laitoin volfram-kuulat sekä lyijylankaa, järviperhoissa on vain muutama kierros lyijylankaa rungolla. Normaalisti pyrin tekemään järviperhoistani niin keveitä kuin mahdollista, mutta muutama kierros lyijyä rungolla oikaisee perukkeen helpommin jos perhon sitoo perukkeen päähän eikä sivutapsiin.

Samalla tuli vähän plarattua perhorasioita läpi ja katsottua mitä kaikkea pitäisi vielä saada tehdyksi ennen kauden avauskisaa. Vielä puuttuu ainakin järvelle tarkoitettuja keveitä leechejä, jokunen nymfi sekä pieniä buzzereita eri värisinä. Jokirasioissa on vajausta ainakin streamer-puolella ja pinturipuolella, joitakin nymfejäkin pitää vielä sitoa.

Perhotilanne on muutaman viime viikon aikana parantunut rajusti, kun olen iltaisin monesti sidoskellut tunnin pari. Helpottaa kummasti kisoihin valmistautumista kun ei tarvitse kisaa edeltävänä iltana meuhkata aamuyöhön asti perhopenkin ääressä ja tuskailla puuttuvia perhoja. On myös todennäköisempää, että tulee tehtyä perhoja jotka oikeasti pääsevät veteen. Tarkoittaa siis sitä, että tulee tehtyä vain sellaisia malleja jotka on hyväksi havaittu ja joilla on ennenkin tullut tulosta. Perhonsidontatuokioita on tarkoitus jatkaa kunnes kisat alkavat tai kunnes rasiat on liian tukossa (never!).

Laitoin yhden vavankin myyntiin, toivottavasti menee kaupaksi. Hinta ei ainakaan ole esteenä jos vertaa kaupan hintaan. Ostajaehdokkaat suunnistakaa kiireellä pknettiin tai kalastus.comiin tarkistamaan vieläkö vapa on myymättä!

Ei kommentteja: