maanantai 19. toukokuuta 2008

Karsinnat 2008 / Julkujärvi 18.5.2008

Juuh, mitähän tästä sanos... Meni niinkun pitikin, paitsi ettei mennyt.

1. jakso
Aloitin intterisiimalla ja perhoiksi valitsin boobyn ja pari liitsiä. Ehkä kolmas heitto ja kala kiinni. Haavi kouraan ja kala vanteelta irti, damn! Sama toistui muutaman minuutin kuluttua, paitsi etten ehtinyt ihan tarttua haaviin. Tässä vaiheessa näytti siltä, että kalaa tulee reilusti ja pitää vaan saada loput tärpit pussiin. No loppujaksosta olikin jo hiljaisempaa, yksi tärppi ja siinä kaikki.

2. jakso
Aloitin samalla siimalla, ainoastaan perhoja tuli hiukan vaihdeltua. Olikohan toinen pooli josta tärähti kala kiinni, mutta irtosi jälleen hypyn jälkeen aivan lähellä rantaa. Mitä ihmettä?! Loppujakso meni vähän mietiskellessä näitä karkuutuksia.

3. jakso
Tällä jaksolla oli jälleen yksi tälli, joka ei kuitenkaan tarttunut. Perhoja tuli jo vaihdeltua hieman enemmän ja testailtua muitakin kuin perinteisiä pelejä.

4. jakso
Vikalla jaksolla oli tavoitteena vain ja ainostaan saada yksi kala jolla blankit tulisi vältettyä. Taisi olla toinen biitti kun mahdollisuudet oli, mutta ei taaskaan tarttunut. Vedin roly-polyllä kahta liitsiä vitosuppoavan siiman jatkeena ja heti vedon alkuvaiheessa tärähti mutta vapa oli kainalossa ja tuntuma katosi kun sohlasin sitä käteen. Vikalla biitillä oli vielä yksi mojova tärppi samaan systeemiin mutta päivän linja jatkui eikä kala tarttunut.

Jälkeenpäin on vaikea sanoa mikä meni vikaan. Käytössä samat vavat, kelat, siimat ja perhot kuin viikko takaperin Iso-Valkeisella, josta tuli lähes kaikki tärpit haaviin. Joskus ei vaan onnistu. Samat uittotekniikat kuitenkin toivat jälleen tapahtumia mukavan määrän, nuo kalat haavitsemalla oltaisiin kuitenkin sijoituttu ihan mukavasti.

Seuraava koitos taisi olla itselläni Suuri Kangaslampi, jonne hakeudutaan kesäkuun alussa. Perhoja pitää hieman kietoa lisää ennen tuota koitosta.

Ei kommentteja: