maanantai 12. toukokuuta 2008

Karsinnat 2008 / Iso-Valkeinen 10.5.2008

Kauden avauskarsinta taas takana! Tänä vuonna aloitettiin jälleen Kuopion Iso-Valkeiselta. Ennakkotiedot kertoilivat hurjista istutusmääristä ja kalaisaa kisaa povaili myös Hiltusen Mika avatessaan kisoja lauantaiaamuna.

32 kalastajan voimin oli tarkoitus kisat pitää mutta viime hetken perumisen johdosta kisattiin vain 31 kalastajan kesken. Oma arpani näytti A-ryhmää ja tiesi sitä että heti arvonnan jälkeen piti rynnätä valmistautumaan.

1. jakso 09:00-10:30
Venekaveriksi tuli Paanasen Jani ja sovittiin että aloitetaan moottoritien kulmasta mikäli sinne ei mene liikaa veneitä. No pääjoukko suuntasi sinne ja me päätimme ottaa käyttöön varasuunnitelman, joka tällä kertaa oli vastakkainen sivu pikkutien vieressä. Virittelin intermediate-siiman ja päätyperhoksi woofter boobyn joka pelasi finaalissa hienosti. Sivuperhoiksi valikoitui musta ja oranssi leechi. Neljännellä heitolla sain ekan kalan ja kohta oli jo selvää ettei paikkaa tarvitsisi vaihtaa, sen verran rajusti tuntui kalaa olevan paikalla. Vaihtelin välillä noita sivuperhoja kun tärpit keskittyivät liikaa yhteen/kahteen perhoon, mutten kuitenkaan oikein löytänyt sellaista vastaavaa hyvää ottikonetta. Jakson lopussa tilanne oli 15-6 minulle, ja ei muuta kuin rantaan katsomaan miten moottoritien laita oli toiminut. Pelkäsin jääväni jalkoihin tuolla 15 kalalla mutta yllätys oli suuri kun hetken kyselyn tuloksena näytti siltä että voittaisin jakson! Eka jaksosijoitus oli siis 1.

2. jakso 13:00-14:30
Käytiin edellisellä jaksolla katsomassa B-ryhmän kalastusta ja Hiltusen Jyrki yllätti varmaan itsensäkin saamalla mykistävät 22 kalaa! Ekan puolen tunnin aikana oli jo 12 kalaa kortissa. Jyrki ja venekaverinsa myös tuumasivat Jyrkin perhovalikoimaa ennen jakson alkua katsellessaan että pitänee jättää osa rantaan kun tuo veneen kantokyky ei mahda riittää. No Jyrki ratkaisi ongelman jättämällä koko perholiivit perhoineen rannalle. Tuon huomioon ottaen aika jäätävä suoritus!

Omalle jaksolleni venekaveriksi tuli tällä kertaa Pasasen Janne ja heti alussa sovittiin että koitetaan päästä hyville apajille jälleen tuonne pikkutien varteen. Jatkoin samalla siimalla vaihdellen hieman sivuperhoja. Lopputuloksena oli minulle 6 kalaa ja kaimalle 3. Tällä irtosi ainoastaan 5. sija jaksolta.

3. jakso 17:00 -18:30
Viimeiselle jaksolle lähdettiin Lahtisen Heikin kanssa ja otettiin jälleen suunnaksi pikkutien laita. Sinne tuli muitakin veneitä mutta sopuisasti soudeltiin ja asetuttiin parkkiin melko lähekkäin. Nyt oli selvää että kalaa piti saada mikäli mieli sijoittua, blankkiin ei varaa ollut. Hetki meni alussa että sain ekan kalan kiinni, se vaan harmikseni irtosi ennen haavia. Ensimmäinen mitattava tuli hetken päästä haaviin saakka ja loppujaksosta vaihtelin jälleen perhoja aktiivisesti etsien toimivinta väriä. Osa vaihdoista kannatti kun ekalla/tokalla heitolla uudella värillä tuli kala ylös. Lopputulos jaksolta 5-3 minulle, tuolla viidellä kalalla irtosi jaksolta sija 2.

A-ryhmän tulosten laskennan jälkeen huomasin olevani A-ryhmän johdossa, joten nyt piti enää jännittää montako kaveria B-ryhmästä kiilaa ohitse. Kalantulo jatkui lähes entisellään ja niin vain kävi että Hiltusen Jyrkin pakka kesti loppuun saakka ja Jyrki kuittasi viimeisen jakson viidellä kalallaan kolme jaksopistettä ja kilpailun voiton kuudella jaksopisteellä. Itse pääsin toiseksi päätyen kahdeksaan pisteeseen ja Pasasen Juho oli kolmas 11 pisteellä.

Pisteitä tuosta hopeasijasta ropisi tilille 1935 kappaletta. Viime vuonnahan finaalin raja pyöri siinä reilussa kolmessa tuhannessa, joten samoihin mentäneen tänäkin vuonna. Voipi se hieman nousta mutta tuskin kamalasti. Seuraavat kisat Julkujärvellä 18.5.2008, tarkoitus parantaa vuoden takaista sijoitusta ja saada pistetiliä karttumaan mukavasti Kuusamoa ajatellen.

Tarkemmat tulokset (vuosi 2008 ja Iso-Valkeinen): http://www.perhokalastajat.net/perho_sm/Ja vielä perinteinen perhojen esittely, ekana oranssi leech. Tällä tuli pari-kolme kalaa, odotin jotenkin parempaa saalista tälle mutta muut perhot veivät tällä kertaa voiton.Musta leech, tälläkin tuli muutamia kaloja.Woofter booby, tähän kävi pääosa kaloista jälleen.


Lisäksi oli yksittäisten kalojen osalta muitakin perhoja, niitä en nyt tähän laittele. Tässä listalla mm. musta dabbler ja vihreä fritz.

6 kommenttia:

Harri Hytönen kirjoitti...

Melkoista mättöä ollut Valkeisella.

Miika Juntunen kirjoitti...

Hyvä juttu kaikin puolin ja onnea menestyksestä!

jpirkkal kirjoitti...

Joo oli aika mättöä. Hieman vähemmälläkin olis tietty tulokset saanu aikaiseksi, mutta en valita. Viime vuotta kun miettii niin oli tää selkeesti miellyttävämpää.

Kiitti vaan, näytti sullakin Miika olevan hyvä juttu kisoista. Nyt kun sait kisahommat alkuun niin ahkerasti vaan kiertämään!

Jarkko Suominen kirjoitti...

Joo, hyvä rapsa. Pitää yrittää tuo omakin kirjoitella.

Hyvä, että kalaa tulee. Saadaan paikat jaettua muuten kun arvalla.

Anonyymi kirjoitti...

Onnittelut Jannelle menestyksestä ja hyvä juttu! Jätit muuten mulle sopivasti ottiperhon ekalta jaksolta siihen veneeseen XD . Siitä oli koukku poikki, mutta rasiassa oli kopioita. Sellanen musta juotikas... Kiitos!

jpirkkal kirjoitti...

Joo niin jätin, törmäsin jälleen kerran knapekin laatuun kun nasahti tärpissä poikki...