perjantai 18. toukokuuta 2007

Ei kulje niin ei kulje

Julkujärven kisat takana ja taas pieni pettymys raastaa mielessä. Kalaa saatiin kisoissa hyvin ja järjestelytkin pelasivat paria virheellistä poolilappua lukuunottamatta hyvin. 25 kilpailijasta 20 sai kalaa.

1. jaksolla aloitin kalastuksen poolista 18 vitosuppoavalla siimalla ja booby-nymfi-booby -yhdistelmällä sillä seurauksella, että hieman viiden minuutin jälkeen mittautin ekan kalan. Sitten 40 minuutin kohdalla kiireesti seuraavalle poolille (numero 2), josta ei tullut edes sitä kuuluisaa vetoa. Kolmas poolini tässä jaksossa oli 11, josta kymmenisen minuuttia ennen loppuvihellystä sain jakson toisen kalani samalla setillä kuin ekasta poolista. Ensimmäinen kala otti oranssiin boobyyn, toinen mustaan. Kokeilin kaikissa pooleissa myös muita virityksiä, mm. intermediate-siimalla heitettyjä leechejä ja nymfejä. Sijoitus jaksolla 4. Jaksolta jäi mieleen erityisesti jalkojen juuressa pyörineet kalat, ne vain uivat rantaa pitkin eivätkä kiinnostuneet niille tarjotuista perhoista.

2. jaksolla aloitin syönnin jälkeen poolista numero14, ja tästä ei tullut mitään. Toinen pooli oli numero 23, joka oli myös aivan yhtä hiljainen vaikka kokeilin erilaisia siimoja ja vaihtelin perhoja. Kolmas pooli oli numero seiska aivan järven perällä, siitä tuli kymmenen minuuttia ennen loppua tanakka kirjolohi taas mustalla boobyllä. Siimana vitosuppoava ja muina perhoina litkassa oli nymfi keskellä ja toinen booby yläperhona. Tällä kalalla irtosi jakson kuudes sija.

3. jaksolla aloituspooli oli 15, tästä tuli muutaman heiton jälkeen tanakka otti, mutta kala ei tarttunut. Koukkujen tarkistus ja ehjiähän ne oli, voi perhana! Toinen pooli oli 24, tästä ei tullut edes otteja. Kolmas ja kisan päättävä pooli oli numero 8. Aloitin heittämään intterillä ja kolmella leechillä (musta, musta, ja oranssi blob) ja muutaman heiton jälkeen tuntui tukeva otti, ei taaskaan tarttunut! Koukut taas huipputerävät, ei vaan tartu. Aivan jakson lopussa ui rantaa pitkin yksi kirjolohi joka ei välittänyt yhtään sille tarjotuista perhoista. Blankit siis tästä.

Sijoitus kisassa jaksosijoituksilla 4, 6 ja 25 oli lopulta 8, eli sijoituspisteitä karttui tilille 1440. Ei aivan surkea, mutta ei aivan sitä mitä lähdettiin hakemaan. Toinen noista päätösjakson oteista ylös ja...

Jälkikäteen on hyvä miettiä mitä olisi pitänyt tehdä toisin. No ainakin se, että tuli taas kerran liikaa katseltua ja mietittyä muiden kalastusta, vaikka toisten kalastus ja kalansaaminen on viimeinen asia joka kisassa auttaa menestymään. Toisilta ei tekniikoita/perhoja kannata apinoida, itse hieman syyllistyin siihen ja jäi tämä ilmeisen toimiva "boobyillä läheltä pohjaa" tekniikka liian vähälle käytölle. Jossittelu on sitten helppoa!

Kuuden kisa jälkeinen pistetilanne

Ja vielä ottiperhot:

2 kommenttia:

Jarkko Suominen kirjoitti...

Ei näytä helppoa olevan. No, onneksi on itelläkin pelkkiä järvikisoja tällä hetkellä kalenterissa ja kaikki kaksi kappaletta. Että näillä mennään...

Meinaatko että meni vähän vikaan, kun apinoit muilta perhoja/tekniikoita, etkä onkinu sillä millä kaloja sait? Kyllähän kuitenkin muutama tämmi oli niissä ilmeisesti apinoiduissakin seteissä?

Huomenna kalaan Itävallassa...aiai :)

jpirkkal kirjoitti...

Joo enpä tiedä oliko se nyt kokonaan ton syytä että kattelin/kuuntelin muitten tekniikoita. Olihan niissäkin toki tärppejä jotka olis vaan pitäny saada jollakin keinolla tarttumaan.

Mulla oli kolme settiä kasattuna alusta alkaen.

-kelluvassa siimassa oli pikkuperhoja
-interissä oli leechit
-vitosuppoovassa oli boobyt+nymfi

Taktiikkana oli jotain sellasta, että alotetaan syvältä ja jos ei tapahtumia niin vaihdetaan ja näin teinkin pääasiassa.