lauantai 19. huhtikuuta 2008

MM-kisojen perhoja

Laitan tässä omat tuottavimmat perhot esille, joita tuli käytettyä harjoituksissa ja kisoissa. Kaikki tässä esitellyt toimivat loistavasti ja kaikilla tuli enemmän kuin muutama kala. Lisäksi on koko joukko perhoja jotka toimivat hyvin tai semi-hyvin, mutta tässä parhaimmistoa.

Ensin tulee muutamia jokiperhoja.

Ensimmäisenä on pinturi, josta tuli koko reissun käytetyin pinturi omassa kalastuksessani. Käytin tätä indikaattorina nymfien kanssa, mutta tähänkin tuli jonkin verran otteja. Peruke oli normaalisti väliltä 0.20mm - 0.24mm, pinturi (eli indikaattori) sidottiin kartioperukkeen jälkeen noin puolen metrin päähän. Siitä sitten metrin verran ja ensimmäinen nymfi, toinen nymfi sitten 50-80 cm päässä ekasta.

Seuraavana yksi toimivimmista nymfeistä joita tuli reissun aikana joella käytettyä. Hare and Copper kumijaloilla. Tämä oli aika usein sivuperhona jonkun raskaamman toimiessa päätyperhona.

Tässä niin perusperho kuin olla voi. Se ei kuitenkaan tarkoita että kalatkin olis tienneet tämän olevan perusperhoja, sen verran ahkerasti tätä sai olla kaivamassa kalojen leukaperistä. Yleensä painavimpana alimmaisena.


Toinen ehdoton päätyperho painonsa vuoksi. Hieman kookkampi kuin nuo sivuperhoina käytetyt , mutta silti erittäin tehokas taimenille ja kirjolohille.


Taas yksi pääasiassa sivuperhona käytetty, hieman pienempi nymfi. Peruskamaa ehkä tuota punaista kierrettä lukuunottamatta. Todella tehokas.


Sitten muutamia järviperhoja, jotka toimivat harkoissa ja kisoissa.

Ekana punainen perus-buzzeri, jolla tuli harkoissa aikamoinen määrä kalaa siihen nähden paljonko perhoa tuli heitettyä. Vakuutti todella koko joukkueen. Kilpailuissa tuli kuitenkin käytettyä muita pelejä.


Yksi kisaperhorasian perusperhoja molemmille kisajärville. Antoi kalaa kaikilta neljältä järveltä joissa sitä testattiin. Yleensä perukkeen päässä kuulansa takia.


Yksi parhaiten toimineista damsel-perhoistamme. Ei mikään über-tarkka jäljitelmä, mutta melkoisen tehokas. Useimmiten keskimmäisenä perukkeessa.

Perho, joka tuli tehtyä keskellä kisoja ja jota ei ollut harkoissa testattu lainkaan. Silti laitoin sen aloitussettiin ekalle järvijaksolleni ja sitä päätöstä en ole katunut. Antoi omista järvikaloistani 7/10 kisan aikana. Rotoairalta 2/4 ja Otamangakaulta 5/6, ei huonosti.

Tuossa siis omat parhaat perhoni ja kuten sanottua, muitakin hyvin toimineita oli. Jos on jotain kysyttävää materiaaleista ja/tai resepteistä niin koitan vastailla parhaan taitoni mukaan!

2 kommenttia:

Jarkko Suominen kirjoitti...

Katos, jätkä on saanut kuvattua perhot. Ite ei oo vielä saanut aikaiseksi. Tosin kuvat ois ihan samoista perhoista, joten liekö sitä ees jaksaa :)

Pitäis kuvista ehtiä pyörittää galleria, niin vois tuupata niitäkin näytille...

jpirkkal kirjoitti...

Joo kuvailin tossa aikani kuluks yhtenä päivänä muutamia parhaiten toimineita. Kuten hyvin muistat niin ottiperhojahan oli kaiken kaikkiaan repullinen, joista nyt muutama pääs tänne esille.