tiistai 12. toukokuuta 2009

Karsinnat 2009 - Valkeisjärvi, Haapamäki 10.5.2009

Kauden toiset karsinnat muutaman tunnin levon jälkeen. Onneksi samankaltaista järvikalastusta niin oli vermeet jo iskussa edellisen kisan jäljiltä. Kisajärjestäjä kertoi aamusta kaloja istutetun 220 kg edellisenä tiistaina ja rauhoituksen olleen voimassa siitä lähtien. Keli oli aurinkoinen ja lämpöisen näköinen, mutta vaahtopäiksi aallot lyöneen tuulen ansiosta ei tosiaan mikään lämmin. Kaikki kalastivat samassa ryhmässä, kilpailemaan saapui lopulta 15 kalastajaa.

1. jakso
Ekalle jaksolle lähtiessä oli vähän epäselvää millaista kalastusta luvassa olisi, olivatko kaikki kirjolohet uineet kauas istutusrannasta ja olisiko järkevämpää lähteä siikojen perään joita järvessä kuitenkin mukavasti ui. Suurin osa kalastajista näytti suuntaavaan kirren perään, sen verran värikkäitä perhoja siimoissa näytti roikkuvan. Itse aloitin samalla setillä kuin Iso-Valkeisella, booby päähän ja pari leechiä sivuperhoiksi. Muutama minsa alusta ja boobyllä eka kala. Muutama heitto myöhemmin ja toinen, sitten kolmas. Hetkeksi hiljeni ja päätettiin Kokkilan Arton kanssa vaihtaa hieman paikkaa.

Tämä oli lopulta aika hyvä veto, joka näytti suuntaa koko loppukisalle. Siirryimme vain hieman, mutta drifti suuntautui kovemman tuulen alueelle kohti rantaa johon tuuli paremmin pääsi ottamaan. Sain tältä driftiltä neljällä peräkkäisellä heitolla kalat ja johan alkoivat muut veneet lähestyä ottipaikkoja! Loppujaksolla hiljeni selvästi, mutta yhden onnistuin vielä haavimaan kyytiin, pari kalaa menetin lopussa.

Jakson jälkeen rantaan ja syömään Väleen Mikan loihtimaa evästä, samalla kyselemään miten muilla kala söi. Kahdeksalla kalalla tuli selvä jaksovoitto, jes!

2. jakso
Tokalle jaksolle paikat oli jo selvillä ja nyt katsottaisiin oliko kalat jo nähneet riittävästi värikkäitä perhoja. Alku meni taas kuten ekalla, alussa tuli nopeaan tahtiin kolme kalaa, sitten hiljeni hetkeksi. Loppujaksolla vaihdeltiin taas hieman paikkaa ja jakson jälkeen kortissa luki seitsemän kalaa, jälleen ylivoimainen jaksovoitto. Tältä jaksolta muuten tuli noita kaivattuja siikojakin, taisi olla peräti kaksi. Toinen hieman järven keskikokoa parempi, 54 senttinen, toinen oli peruskokoinen 48 senttinen. Hienoja kaloja molemmat.

3. jakso
Kolmannella jaksolla oli tavoitteena säilyttää kahden aiemman jakson terävyys kalastuksessa, niin eiköhän sieltä sitä kalaakin tulisi. Alussa meni hieman pidempään ennen ekaa kalaa, mutta sitten kalaa tuli harvakseltaan vähän eri paikoista loppuun saakka. Samat perhot ja siimat toimi kuin kahdella ekalla jaksolla, lopputulokseksi kuitenkin jäi parista harmittavasta karkuutuksesta huolimatta 5 kalaa. Tällä sijoituin mukavasti kolmannelle tilalle viimeisellä jaksolla päätyen Suomisen Jarkon kanssa tasapisteisiin kokonaiskisassa. Omat jaksoni olivat niukasti paremmat ja pääsin taas pitkästä aikaa tuulettamaan voittoa kisoista!

Tästä kisasta siis nasahti 2000 pinnaa tilille. Iso-Valkeisen 1500 pisteen kanssa siinä on jo mukavasti kasassa, toki lisää yritetään saada jäljellä olevista kilpailuista.

Ensimmäinen kisaviikonloppu oli menestys kaikin puolin ja tästä on mukava jatkaa kohti seuraavana odottavaa Julkujärven karsintaa jossa kalastetaan rannalta kirjolohia. Katsotaan paranisiko oma sijoitus vihdoin sielläkin, viime vuonna oli ainakin todella synkkää.

Haapamäen tulokset jälleen tulospalvelussa

Ei kommentteja: