tiistai 12. toukokuuta 2009

Kauden 2009 ekat karsinnat, Iso-Valkeinen, Kuopio 9.5.2009

Samantyylinen kisa kuin vuotta aiemmin, tuoretta kalaa runsaasti ja avajaiset pitämättä, nice. Kisassa mukana 32 kilpailijaa ja kahdessa ryhmässä mentiin kuten aiemminkin.

Oma arpaonni suosi tällä kertaa B-ryhmää ja sain aikaa viritellä vermeitä ennen ekaa jaksoa. Käytiin jopa tien varressa vähän pälyilemässä miten kalaa nousee a-ryhmään. Ja nousihan sitä, heti alussa ja ihan tuelta.

Oma avaussettini ei ainakaan itselleni ollut mikään yllätys, fast inter -siiman jatkoksi 0.28 fluorocarbon-peruke, päätyperhoksi värikäs booby, keskelle musta leechi ja ylimmäksi oranssi leechi. Venekaveriksi päätyi Kivimäen Ville, jonka kanssa ei ainakaan tylsää ehtinyt olemaan. Kalastus alkoi mukavasti ja kalaa nousi tasaiseen tahtiin. Kaikki mainitut perhot toivat oman osansa saaliista, eikä yksikään ollut juurikaan ylitse muiden. Menin laskuissa monta kertaa sekaisin, mutta musta leechi taisi kuitenkin olla se jolla tuli pari kalaa enemmän kuin muilla. Jakson lopputulos 14 kirjolohta toi ylivoimaisen jaksovoiton seuraavan kilpailija saadessa kahdeksan kalaa.

Tokalle jaksolle ei ollut vaikeaa keskittyä, sen verran varma olin perhoista ja paikoista. Keli vaan teki pikku tepposet ja vaihtui pienestä tuulesta lähes täysin tyyneksi. Suomisen Jarkon kanssa veneeseen ja kiroilemaan tyyntä keliä kun vene ei liiku mihinkään eikä perhojen normaali uittaminen onnistu. No alkoi kuitenkin hyvin kun toisella heitolla sain kalan haaviin saakka. Loppu jaksosta onkin sitten luokkaa "mikä meni vikaan", en saanut enää yhtään kalaa haaviin saakka vaikka lähellä oli. Myöskään tärppejä ei tullut ekan jakson malliin, mutta kuitenkin sen verran, että muutama kala olisi pitänyt saada ylös. Eivät vaan tarttuneet/pysyneet kunnolla. Sohlattiin ihan kivasti vielä paikkojen valinnan kanssa, ei vaan tällä kertaa sattunut mikään kohdalleen. Jarkolla kuitenkin taisi olla 4 kalaa jakson päättyessä. Tästä on pakko oppia jotain, jaksosijoitukseksi 15, jolla säästin kokonaisen yhden pisteen maksimin ollessa 16...

Kolmas jakso ei kauheasti jaksanut sytyttää toisen jakson epäonnistumisen jälkeen, mutta yrittää piti. Venepariksi Paanasen Jani ja perhoiksi edelleen samaa osastoa kuin aiemmin, ainoastaan pieniä muutoksia. Alkoi taas mukavasti, kolmas heitto ja haavi heilahti. Sitten vaihdeltiin paikkaa ja oikeastaan aina paikan vaihdon yhteydessä onnistuin saamaan kalan haaviin. Jonkin verran kaloja jäi tarttumatta kunnolla ja pari taisi pudota väsyttäessäkin. Lopputulos 5 kalaa ja päällimmäisenä jäi mieleen että paremminkin olisi voinut saada. Joka tapauksessa ok sijoitus jaksolta, kolmas.

Lopputuloksissa nousin hieman kahden jakson tuloksien tasolta ja päädyin sijalle 9. Pisteitä rankingiin 1500, seuraavana päivänä uudet kisat ja samankaltaiset kisat luvassa. Siellä tarkoitus oikoa tän kisan epäonnistumiset.

Tulokset: http://www.perhokalastajat.net/perho_sm/ vuosi 2009 ja kisa Iso-Valkeinen 9.5.2009.

Ei kommentteja: