maanantai 11. kesäkuuta 2007

Pitkäkoski tulokset

Omalta osalta siis karsintaruletti näillä näkymin paketissa. Muita kisoja ei ole kalenteriin merkattu eikä nimeä löydy listoilta loppuihin kisoihin.

Pitkäkoskelta tuli vähän apua rankingia varten, sijoitus viides ja pisteitä 1579, parannusta siis 139, jee. Neljän kisan jälkeen saldo näyttää sijoituksia 14/32, 8/25, 3/16 ja 5/19, kaksi parasta yhteensä 3329. Parin kisan tuloksia viime viikonlopulta odotellaan vielä, mutta finaalipaikkaa ei enää tarvinne jännittää. Vielä linkki tulosseurantaan tässä.


Olin ennen kisaa neljä päivää oppaana Ranskan maajoukkueella Simojoen alueella, sieltä ajelin sitten yötä vasten Pitkäkoskelle ja otin muutaman tunnin unta auton takapenkillä. Kisassa oli kisakalojen joukossa uusi tuttavuus, säyne, jota koskesta piti löytymän mukavasti. Itsellä ei säyneestä muutamaa sattumakalaa lukuunottamatta kokemusta, paikallisilla tuntui olevan senkin edestä.

Arpa heitti A-ryhmään ja ekaksi pooliksi ennakkoon kovan tuntuisen ykkösen kosken niskalta. No, totuus oli karumpi ja puolitoista tuntia myöhemmin oli blankit kortissa ja mieli matalalla. Vastapuolella kaveri sai kakkospoolista viisi säynettä, oli aikamoista katsottavaa samaan aikaan kun itsellä söi vain hauki ja ahvenet. Alempaa oli tullut myös kirjolohta ja taimenta, paras tulos taisi olla kuitenkin tuo viisi säynettä.

Tokalla jaksolla oli poolina numero 8, ennakkoon taas hyvä ja oli siitä jotain jo tullutkin. Ei muuta kuin yrittämään ja 45 minsaa hiljaista, ainoastaan yksi alamittainen säyne (alamitta 30 cm) ja taimen (n. 43 cm) selästä kiinni. Sitten vaihdoin settiä ja aloin kalastaa erittäin lyhyellä siimalla ja ylävirtaan leecheillä. Muutama heitto ja taimen kiinni. Hetki väsytystä ja haavi heilahti, 43 cm, jes! Kala takaisin ja seuraava heitto samaan kohtaan, heti kala kiinni! Väsytys ja mitta näyttää 46 cm. Hetken päästä tulee vielä 33 cm säyne ja loppuajasta ei kuulu enää mitään. Jaksovoitto.

Kolmannella jaksolla poolina 5, vastapuolella kasia. Aloitan tällä kertaa viime jaksosta viisastuneena larvastamaan leecheillä, ja reilun vartin päästä tulee taimen haaviin saakka, 43 cm. Loppujaksolla on vielä kaksi tärppiä jotka kuitenkin jäävätkin tärpeiksi. Sijoitus jaksolta kolmas, yhteispisteet siis 14 kolmelta jaksolta.

Edelle kiri muutama kalastaja, mutta positiivista oli joukkuekisan voitto yhdessä neljänneksi sijoittuneen Kivimäen Villen kanssa. Samalla kävi niin, että kuitattiin koko cupin joukkuevoitto ekan kisan kolmosen ja tämän voiton turvin! Oma sijoitukseni cupissa oli lopulta neljäs.

Ei kommentteja: