torstai 28. kesäkuuta 2007

Tulevia sääntömuutoksia

http://www.perhokalastajat.net/keskustelu/viewtopic.php?t=13639

Linkissä on keskustelua uusista säännöistä, jotka tullevat Suomeenkin viimeistään parin-kolmen vuoden kuluttua. Kiinnostava on ainakin tuo koukkusääntö, jonka mukaan vain valmiiksi väkäsettömien koukkujen käyttö sallitaan.

Kun tiedetään Suomen kauppojen valikoimat väkäsettömien osalta tällä hetkellä, voinee veikata jonkinlaista markkinarakoa hyville väkäsettömille. Googlasin tuossa aikani kuluksi vähän millaisia väkäsettömiä koukkuja löytyy, joskin laihoin tuloksin. Tsekeistä löytyy useampikin valmistaja, joista kahdella (?) on verkkosivut. Muuten löytyi aika heikosti mitään valmistajia tai muuta, lähinnä oli näiden isojen valmistajien (Tiemco, Kamasan, Partridge) muutamat väkäsettömät mallit.

Knapek
Hanak

Knapekkia olen kokeillut jo parin kauden ajan, hanakkia tilasin vasta tälle kaudelle. Hanakista kokemukset vielä niin laihat ettei niistä sen enempää. Knapekista kokemukset hieman ristiriitaisia, osa koukuista järkyttävän hyviä, osa taas täysin käyttökelvottomia.

Ongelmia on mm. kestävyydessä, taivutuksessa ja laadussa. Osa koukuista katkeaa sormilla kevyesti vääntämällä, osa vain vääntyy mutta vasta ankarasti voimaa käytettäessä. Joistain koukuista on silmukka auki tai se puuttuu kokonaan. Hanakissa lyhyiden kokemusten mukaan taivutuksen osalta vastaavia ongelmia, osa silmukoista on auki.

Suomisen Jarkolla oli joskus pinturikoukkuja japanista, valmiiksi väkäsettömiä, jotka vaikuttivat käsissä pyöritellessä loistavilta. Pitänee metsästää valmistaja/jälleenmyyjä ja katsastaa koko valikoima.

3 kommenttia:

Jarkko Suominen kirjoitti...

Koukut, mitä Janne mainitsi ovat Justicen koukkuja, mallia 01 WB (Wave Barbless Dry). Kokovalikoima on laaja, muistaakseni ainakin #22-kokoon asti, ellei jopa #24.

Kovin kattavaa käyttökokemusta koukusta ei itsellä vielä ole. Vaikuttavat ensisilmäyksellä erittäin ohutlankaisilta. Testaamaan olen päässyt lähinnä pienimpiä kokoja Portugalissa, missä toimivat kyllä tartuttamisen ja kalojen kiinni pidon puolesta erinomaisesti. Vaativat vielä joka tapauksessa lisää testausta, mutta tähänastiset kokemukset hyviä. Jälleenmyyjistä en osaa sanoa mitään. Tarkempi googlaus saattaa avittaa.

jpirkkal kirjoitti...

Ok, tuo tieto helpottaa googlettamista kovasti, pitääkin laittaa luppohetkinä hakukone koville!

Pitäisi ehkä vielä kysellä joiltain ulkomaaneläviltä, notta minkälaisia koukkuja tykkäävät käyttää jos vaikka löytys joku ihan uusi ja ihmeellinen valmistaja...

Jarkko Suominen kirjoitti...

Siitä vois kyllä olla hyötyä, josko jostain vielä jonkun uuden valmistajan bongais. Mutta kyllä ainakin esimerkiks jenkeillä tuntui kovasti olevan Knapekia, Hanakia, Skalkaa ja Tiemcoa. Eli aika samoilla mennään.